***       Водещите вечерни новини       на 21 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 21 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Руски военен блогър написа колко войници е загубила Москва при Авдеевка и се самоуби


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 февруари   

 

„ От Политическа партия - Демократична България предложихме явен, открит и почтен метод за идните назначения в регулаторите. Скучно ли ви стана?

Думата " регулатори " за мнозина от хората не значи нищо - Комисия за защита на конкуренцията, КЗП, КЕВР, съкращения някакви… Всъщност регулаторите са тези, които да вземем за пример:

- отсъждат дали е законно да ти вдигнат цената на тока
- споделят има ли картел сред огромните вериги за хранителни артикули, законно ли е това и води ли до цени от време на време в пъти по-високи от тези в Западна Европа 
- вземат решение дали е законно да ти вдигнат цените на горивата
- споделят дали е законно да ти вдигнат таксата за мобилния телефон два месеца, откакто си подписал контракт за друга такса

Примерите в действителност са безчет.

Свикнал си години наред да управляваш еднолично, да си назначаваш комфортни плебеи и да използваш тези регулатори не просто като бухалка, а напряко като танк против всичко, което стои на пътя ти. И внезапно се появяват едни хора, които ти споделят ясно - или този път нещата с регулаторите ще се случат както в естествена европейска страна, или сме дотук...но дано да се знае, че сме дотук поради вас.

Предполагам е изнервящо, да “.

***

„ Целта на меморандума е да върнем фокуса върху това за какво сме създали това държавно управление, за какво има Народно събрание, което би трябвало да си довърши работата. В това отношение не би трябвало да има изненади – това са същите цели и задания, които са дефинирани по този начин, че да не може да се отклонява вниманието от тях “.

***

Условна присъда за банкерка от Варна, присвоила 440 000 лв..

38-годишната Милена В. имала 7-годишен стаж в банката. Длъжността и́ била „ Специалист обслужване на клиенти " в един от клоновете и́ във Варна.

Работила на касово гише и боравела с парични суми в лв. и валута. Предвид длъжността си, приготвяла и изпращала по този начин наречените „ скъпи колета “, съдържащи парични суми до Централното ръководство на банката в София.

***

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет реши да образува второ дисциплинарно произвеждане за налагане на дисциплинарно наказване на някогашния административен началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

***

Временната комисия, основана, с цел да проверява активността на Глеб Мишин заседава за първи път. 

Тя беше основана откакто ръководителят ѝ Атанас Атанасов от „ Продължаваме Промяната " —„ Демократична България " изнесе информация, че има подозрение за вероятно непозволено даване на българско поданство за руснаци от страна на Мишин.

***

… подценяването на такива не води до нищо положително. Дори да не стигнат до това, което са намислили, могат да създадат доста необратими пакости по пътя си. 

Дори ЕДИН погубен от „ кафявите ризи “ ще е покруса, даже ЕДИН убит живот ще е покруса. Дори едно дете, нападнато от „ кафявите ризи “, тъй като е показало мнение, назад на тяхното, ще е покруса. 

А в българския парламент е цялостно с глухи и слепи, взимачи на заплати и сглобяващи персонални тарикатлъци, които не считат, че това е проблем, макар че се случва под носа им и макар, че те са тези, които имат властта да го пресекат. Те не считат, че съветска партия в българския парламент е проблем. По време, когато онази „ страна “ ни е оповестила за неприятелска и когато води унищожителна война с сътрудниците ни, заплашвайки да я поведе и с други… примерно с нас. 

Ние биваме още веднъж продавани и излъчени от вътрешната страна. Колко време им лишава, съгласно вас, да носят на губернаторката тайните, които им се споделят по комисиите, в които членуват? Ден? Час? По-малко?

***

В „ страната на свободата “…

***

Още от „ страната на свободата “, където затварят за неприлични картинки и „ осквернение “, като в същинска руслямска република. 

***

Ето ги и другите „ напредничави “…

Представител на талибаните съобщи, че публицистите правят „ огромен грях " като вършат фотоси, съобщи Агенция Франс Прес.

Телевизията и фотографии на живи същества бяха неразрешени при предходното ръководство на талибаните от 1996 до 2001 година, само че към този момент няма сходен указ, откогато те се върнаха на власт през 2021г.

„ Правенето на фотоси е огромен грях ", съобщи Мохамад Хашем Шахид Врор, почитан чиновник в правосъдното министерство на семинар за личния състав във ведомството в столицата Кабул.

***

Ето къде още лъснаха копейки. С тази разлика, че в Полша ги чака съд за агитация на тоталитарен режим. Причината?

„ Путин, въведи ред в Украйна, Брюксел и нашето държавно управление ", афиш с подобен текст се появи на трактор, блокирал границата на Полша с Украйна. Също по този начин на предницата на селскостопанската машина се вижда и знамето на Съветския съюз.

Според информация на вестник „ Украинская истина " на създателя на плаката ще бъдат повдигнати обвинявания в агитация на тоталитарен режим.

Най-строгото наказване за такова закононарушение е ефикасна присъда отнемане от независимост със период от две години, сподели информация на екипа на novini.bg.

„ Вътрешният министър във Варшава Марчин Кервински, представен от израелската медия „ Детали ", съобщи: „ Ние няма да толерираме незаконни дейности “.  

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР